ANOUSKA

Anouska ble startet i det små i juni 2000 av Anna Wagner Norseng.

Til å begynne med holdt Anna til i uthuset hjemme på Nesøya i Asker og importerte kurver og spisebrikker som hun produserte på Madagaskar. 

I dag består kolleksjonen av vintage tekstiler og møbler, speil, tekstiler, klær og tilbehør og de helt unike tingene som gjør et hjem særpreget. 

En lidenskap for tekstiler og respekt for håndverket har hele tiden vært drivkraften bak konseptet. 

Anna reiste til India første gang i 1989 og reiser fortsatt flere ganger i året til India på leting etter unike skatter, følge opp produksjon og for å designe tekstiler og kleskolleksjonen Love Shack by anouska. 

Miljøvennlig & BÆREKRAFTIG

Alle plagg lages i naturfiber som økologisk bomull eller viskose og mønstret trykkes for hånd (blokktrykk) med utskåret treblokk. Klærne produseres i byen Jaipur hvor blokktrykking har lange tradisjoner. Det benyttes kun azofrie fargestoffer. Alt foregår for hånd, er fairtrade og bærekraftig.

De siste årene har vi nesten helt klart å eliminere bruk av plast ved at varene våre kommer uten plastemballasje fra våre produsenter. I tillegg til å spare miljøet, sparer det oss for mye arbeid ved at vi slipper å pakke varene ut av plast før vi kan prise dem, stille dem ut og selge dem.

LANGSIKTIG SAMARBEID

Anna har alltid satset på langsiktig samarbeid med produsentene våre. Kun gjennom kontinuitet kan vi gi dem forutsigbarhet og jobbe for å forbedre produksjonen og arbeidsforholdene til deres ansatte. Som eksempel kan vi nevne at fabrikken som syr klærne våre, startet i et kjellerlokale i Jaipur og har nå bygget egen fabrikk med solcellepanel og vannrenseanlegg. Det gjør oss stolte! 

Vi mener at det å få kvinner ut i arbeidslivet og bidra til familiens økonomi er en måte å få familier ut av fattigdom. Ofte bærer de ansvaret for barn og hjemmet alene i tillegg til å jobbe. Etter mørkets frembrudd kan det enkelte steder være farlig å ferdes. Kvinneligelige ansatte på fabrikkene i India kjøres derfor hjem med minibusser for å sikre at de kommer trygt hjem.

I 2020 da vi ble rammet av covid19 ble det viktigere enn noensinne å vise solidaritet med produsentene i India, Indonesia, Marokko og Kina og deres ansatte og ikke avbestille ordre. Takket være dyktige forhandlere og trofaste kunder kom vi oss gjennom 2020 og opplevde sterk vekst. Vi gleder oss til 20 nye år!

Tusen takk for at du handler hos oss!

Gå på skattejakt hos oss!

Vi tilbyr det store eller lille ekstra som gjør at du og hjemmet ditt skiller dere ut.

Grossistvirksomheten med lager og kontor holder til på Holmen Slipp i Asker og vi har forhandlere i hele Norge. I tillegg har vi tre egne Anouska butikker på CC-Vest på Lilleaker i Oslo, i Smuget i Asker sentrum, og i Storgaten i Tønsberg.

Våre egne butikker har alltid et godt utvalg av vintage og våre egenproduserte varer, samt varer fra nøye utvalgte norske og utenlandske merker. Vi fornyer oss hele tiden og håper at du vil ha glede av det du kjøper hos oss i lang tid. Vi leter hele tiden etter det unike, for å tilby deg spennende nyheter du ikke finner i andre butikker. Bærekraft og service står alltid i fokus.

Velkommen innom en av våre butikker eller ta en titt her i nettbutikken!